Terug
Carla's impressie van het leven in Djibouti

2007-03-16

Carla’s impressie van het leven in Djiboutie
2007/03/16

Ja, wij in Djibouti, wat een drukke haven en gekrioel van mensen! Enerverende dagen!!! We mogen hier 3 dgn blijven en eigenlijk wilde Ed vandaag(vrijdag) al weg! Nadat we het anker hadden laten vallen, is hij direct gaan inklaren..uren weggeweest..een verhaal apart wat hij zelf op papier heeft gezet. zie journal
Dat was het eerste drama. Intussen ben ik de boot gaan ontzouten en op- en inruimen want de voorpunt was helemaal ontruimd vanwege die lekkage.
Happy hour en Anlaeger met de Jongert crew gevierd, errug gezellig! Paul, de schipper was al drie dagen bezig om diesel te krijgen, echt waar morgen zou het gaan lukken!
Om 7.00 Paul en Ed naar de kant, afspraak met een agent om het te regelen. Ik treed nu niet in details want dan blijf ik schrijven dat heeft ed al gedaan.
11.00 plek aan de wal...tankautootje komt zoooooo...ed checkt de diepte want we lagen al op 3.4, er zou nog een meter afgaan. Intussen komt de port trafic controller met een zeer verbaasd gezicht eraan en vraagt wat wie hier komen doen...agent heeft gezegd blablabla...die heeft hier geen bevoegdheid, hij is illegaal bezig. Ed heeft moeten praten als brugman en mee naar kantoor om het dubbel te checken wbt het getij, agent had gezegd: het water gaat niet lager.....Ed kwam er aan gerend en wegwezen. Door de Jongert achteruit getrokken en dat ging net aan want die lag naast ons afgemeerd.
Op naar een andere plek....intussen was de agent van het terrein gezet......met twee mensen van de Jongert in de taxi naar de markt om fruit en groente te kopen..ehhhh wat heet.
Een heel oosters sfeertje, veel mooie vrouwen, heel lang en slank en mollig vrouwen, veel gevluchte mensen uit Etiopië en Somalië, vertelde de aardige taxichauffeur. Erg fijn dat hij erbij was met het inkopen want overal handjes omhoog door oude vrouwen en kindertjes, ik kon ze niet meer in hun ogen kijken. Bananen gekocht en uitgedeeld.
Wij terug naar de boten en waar de tankauto net weg reed. Wat ik toen op het dek zag.....overal diesel!
Ed:goed dat jij er niet bij was want je had uit je vel gesprongen! De slang lekte en even leek het een fontein! Wegwezen hier,ik heb het helemaal gehad, kwam er nog een mannetje aan met een 1 dollar biljet..vals,vals dus die weer gewisseld voor een goede. Morgen gaan we weg, ik wil hier niets meer! Ik dacht.......die praat ik nog wel om want ik wilde samen nog even de stad in om zonder boodschappen te doen, even nog meer sfeer van Djibouti te proeven. De rest van de dag het dek schoongemaakt en de hoezen in het sop gezet. Ik was kapot savonds. Lekker rood wijntje en een heerlijke pasta doet wonderen. Wij gaan morgen niet weg, ik wil een dag rust!!! Zo gezegd zo gedaan.
Ed, krijg ik met geen 7 kamelen hier het land meer op.
Impressie over Djiboutie: een smeltkroes van mollige arabische en de zeer mooie , slanke somalische vrouwen, zeer afrikaans, heel levendig en zeer kleurrijk en een zeer corrupt land! Leuk om de vrouwen op de markt mee te maken als kopers en de markt lieden waren mannen.
Jammer dat ik geen foto’s mocht maken.....nee, nee en ze verborgen hun ogen met hun handen. De taxichauffeur vertelde dat ze bang waren dat hun geest weggenomen zou worden.