Terug
Malé/ malediven

2007-02-22

Malé/ malediven
2007/02/22 tot 03-01

Om 04.00 lagen we te wachten, voor de rede van Malé, totdat het licht zou worden...niet helemaal pleasant..lage wal en nu liggen we achter ons anker op net die ene ondiepe plek. De klok weer een uurtje achteruit, al met al drie uur sinds Phuket, raar maar waar... Het wachten is nu op de officials, 6 man! Daarna een heerlijke neut, een Anlaeger zoals de duitsers het noemen.
Wat leuk was.......wij liepen de ingang aan en komt daar een Martinair over ons heen vliegen, die had net de landing ingezet, grappig. De aanblik van Male viel mij giga tegen....niks tropisch. ..helemaal vol gebouwd dus wij zullen snel op zoek gaan.....naar een bounty plek. Ed is hier al in z'n verleden al geweest maar zag nog weinig bekends...ja wat wil je 25 jaar! Vanmiddag nogeens rekenen want volgens het log hebben we 1473nm gedaan en Ed vindt dat wat weinig?!
Wij hadden een verkeerde move gemaakt door op vrijdag (sunni moslim day-alleen maar mannen op straat)naar Malé te gaan om 10 uur s,ochtends. Tot 2 uur was alles maar dan ook alles dicht geen fles water te krijgen. We zakten bijna door onze hoefjes. Om 2 uur een redelijke lunch gehad en met gemengde gevoelens terug naar Boléro.Die ligt bij de airport lagoon Hulu malehulu of zo iets.(nee nog niets gedronken..geen bier op Malé te krijgen alleen ginger beer;) Na ingeklaard te zijn door onze agent Abdul van Antrac op de NW ankerplaats bij Malé in 30 meter water. De agent kwam nadat wij op 16 de coastguard op riepen en hij antwoorde. Een uur later kwam hij met de politie a/b en nog een uur later met nog 4 van die kerels ,toen was na de nodige kopieen overhandigd te hebben (6 x crewlist oa) alles klaar en konden we naar de Airport lagoon. We kregen van hem een map met wat kaarten. In de lagoon kan je per 1/2 uur een ferry nemen naar Malé (20 min.). Morgenochtend hebben we een tankboot besteld die voor 0.80 us dollar per liter Boléro vol gooit met diesel.
In Malé kun je wbt de boot op gebied van pompen, filters, riemen, watermakers etc alles krijgen, beter dan Langkawi.
Vandaag weer naar Malé geweest en een prima dag gehad met prima ijs, lunch, internet(weliswaar een ramp, super langzaam), vers markt met alleen bananen,mango’s kool, uien, tomaten en courgettes en de vismarkt etc, erg gezellig.
Aandacht van mannen genoeg maar niet op een sympathieke manier....kijken,kijken en geen contact c.q. een glimlachje kan er niet van af! Weinig vrouwen op straat, de mannen doen de boodschappen.
Op 27 februari klaren we uit (erg handig.....paspoorten afgeven en aan het einde van de middag weer ophalen en dan zijn we uitgeklaard. intussen gaan wij lekker lunchen ;) en groente/fruit opslaan op de versmarkt)(vandaag konden we weer genoeg inkopen) en gaan morgen richting het noorden.
2 maart beginnen we met de spannenste oversteek naar Aden.....
P.S. Bij Kurumba prachtig snorkelen Bij Club Med heel rustig ankeren. Vandaag (1 mrt) vertrokken naar het Goidhoo Atoll voor een laatste snorkel en dan morgen of overmorgen, de 1850 of zo nmijl naar Aden.
Nog even over Malé en specifiek de Antrac agent, deze viel een beetje tegen iz de kosten, resp. 50 us agent fee,16 port control permit 4 entrance fee, 4 derating, 15 cruising permit en dan komt het 2 x 50us transport om die mannen aan boord te zetten total 188 us. Wat doe je, hij heeft je paspoort, is er zelf niet en laat zijn accountant de boel afwikkelen! Geprotesteerd maar mocht niet helpen.
Bovenstaande alinea voor de a.s.med zeilers.
Verder het shoppen is prijzig en op de groente markt belazeren ze je met een smile om een paar mango,s en een meloen.(ed) Daar leek het op. Een gemeenteambtenaar vedient 200usdollar p/m.......hadden ze maar een vak moeten leren :):)....zei mijn vader altijd!(car)