Terug
Boléro succesvol in de BMW Royal Langkawi International Regatta 2005

07-03-2005

Langkawi Malaysia

Boléro heeft 2 derde, 2 tweede en 2 eerste Line Honours prijzen in de IRC Class- Premier Cruising in de BMW Royal International Regatta 2005 gewonnen.

Weliswaar onderbemand/-vrouwd ( 4 m/ 2v in plaats van de gebruikelijke 14)) werd er maandag 28 februari een "practice" race gevaren. Weinig wind daardoor konden alle boothandelingen correct worden uitgevoerd. Zelfs de gijp met de spinnaker lukte!
Dinsdag en woensdag was de wind voor Bolero teveel in de zak en na een tergend langzaam spinnakerrak naar de finish, behaalden we, door zeer tactisch te varen, de eerste 3de prijs.

Donderdag was het een layday, die tenvolle werd benut na een zeer succesvolle avond in het Four Season Resort waar de regen precies op tijd, na het verrukkelijke buffet, met bakken uit de hemel kwam zetten. Service: obers kwamen met handdoeken en parapluus aangesneld om de "be/verzopen" gasten behulp te zijn!
Vrijdag en zaterdag was het "Bolero weer" : gemiddeld 20 kn wind! Beide dagen was er voor een olympisch driehoekkoers gekozen. Spek in het bekkie voor Bolero en haar bemanning. En ondanks dat de spinnaker incl.de zak bijna over boord vloog en nog wat kleine foutjes, behaalden we de ene na de andere prijs!

Met een "YES"gevoel, schadevrij gevaren, kijken we terug op een zeer geslaagd evement en zeker voor herhaling vatbaar.
Kleinschalig, 59 boten uit diverse landen en te vergelijken met de sfeer van de 90tige jaren in de Caribean.

Gesponsord door BMW en Malaysian Airways.