Terug
Afscheid en oversteek van Langkawi naar Thailand en afscheid

2007-02-07

Boléro is er weer helemaal klaar voor om te gaan zeilen met een nieuwe laag antifouling inclusief ons hart erop geschilderd, gepoetst door onze favoriete poetsers en Zainol, onze mechanicien, heeft de motor nog even gecontroleerd.
Helemaal afgeladen met meel, hollandse kaas en echte gebraden rosbief van Anne Jelle, blikken met.. en met natuurlijk ook de tax free lekkere natjes en droogjes van Langkawi, vertrokken we uit onze vertrouwde Royal Langkawi Yachtclub Marina!
De afgelopen dagen met een lach en een traan afscheid genomen van alle vertrouwde gezichten en vrienden die de afgelopen twee jaar ons dierbaar zijn geworden. Dank voor een ontzettende fijne tijd op Langkawi waar we veel geleerd hebben en van heel dichtbij hebben kunnen ervaren dat moslims, boeddhisten, hindoestanen, christenen....gewoon alle mensen in harmonie met elkaar kunnen leven.
Stilletjes smorgens vroeg de trossen losgegooid en toch werden we uitgezwaaid door een paar vroege vogels en lokale apen ;)
Onze tocht naar Phuket werd echt een zeiltocht en na 14 uur (gem.9 mijl over de grond) lieten we in het pikdonker ons anker vallen in Ao Chalong bay bij Phuket. Iets teveel zeil op,giek raakte het water wat een giga herrie gaf, gelukkig stond alles zeevast. Tja de reeflijnen zaten er nog niet in! Dat klusje lukte echt niet tijdens het varen in de baai met zoveel wind wat we een tijd niet gehad hebben:)
In Phuket wilden we nog even naar de tandarts en ons velletje laten controleren, iedereen was tevreden.
Een bezoek aan de lokale markt blijft een feest, zo’n groot assortiment aan vers fruit en groente... daar kan Langkawi niet tegen op.
Voordat we het anker gingen ophalen, gebeurde er nog van alles:

Net hadden we een fonteintje op het dek dus de deckwash doet het ook weer.
Gisteren had Ed een giga schok te verwerken en ik uren later...m'n mond viel open!
Hadden net de laatste boodschappen gedaan, Ed, ik ga alleen met de hele vracht naar de boot plus nw pomp en de was...ja, dat lukt wel, blijf jij maar hier(winkelcenrtum),kan jij wat dingen voor jezelf doen, ik ga de pomp installeren.
Inladen in de dinghy, allemaal gelukt en ook het uitladen terwijl hij dat deed,hoorde hij de pomp-alarm gaan, het was een pokkeherrie a/b ....
Vlonder opgetild, stond het water net onder de vlonder!!!! De zoutwater whalepomp in het kombuis lekte.... smorgens nog voor het afspoelen van de ontbijtboel gebruikt....Dat was natuurlijk even paniek voordat hij dat had gevonden...de afsluiters gaan voortaan weer dicht wanneer we gaan zeilen. Ed heeft nu een nw pomp ge?nstalleren.(er zat een behoorlijk groot gat in het membraam en nu weten we ook waarom we zo nu en dan water in de biels hadden staan)
Afgelopen vrijdag hadden we vergeten om de generator uit te zetten dus die had lekker 12 uur gedraaid als gevolg dat de accuus lekker vol zijn.....de koelkast had hij wel uitgedaan.
In al die jaren nog nooit gebeurd!
De ochtend voor vertrek naar de markt en de duitse bakker geweest plus de in aanbouwzijnde Boeddha op de hoogste heuvel van Phuket wezen aanschouwen. Een monnik riep me aan en ik werd gezegend, kreeg een armbandje met drie geluksknoopjes erin plus een rode peer....wel met twee handen aanpakken! Dus met mij blijft het goed gaan :)!
Het was een prachtige rijtoer er naar toe en het uitzicht is te gek, een leuke afsluiting van Phuket.
Ook hier vloeiden de tranen en kwam de lach door toen we ons afscheidsrondje gedaan hadden langs alle bekenden en vrienden die we hier ook gemaakt hebben, een warm gevoel.
Samen een afzakkertje gehaald in een ‘girlies’bar. Een leuke vrouw,moeder van twee kindjes- 8 en 6 jaar, werkt in Phuket ipv Bangkok en centjes natuurlijk verdienen voor haar kindjes, die oma verzorgt, en haar familie. Wij hebben haar onze laatste bahtjes gegeven, ze was helemaal ontroerd en ze kusten ons zelfs

Krop Kun Kaa lieve, vriendelijke thaise mensen en Sawadee Kaa voor jullie gulle en blije lach!
Van jullie hebben we geleerd: schouders eronder met een lach en pluk de dag, leef Nu!